Om os


.

Om os

Gentofte Brandmuseum er en veldrevet selvejende institution, der gennem mere end 30 år har kørt museet. Det sker på basis af frivillighed, medlemskaber, donationer samt indirekte støtte fra Gentofte Kommune. Museet samarbejder med Gentofte Lokalhistorisk Arkiv, lokale skoler og børnehaver i forbindelse med fremvisning af museet, kombineret med undervisning i elementær brandbekæmpelse m.v.

Museet er beliggende på en særdeles velbevaret brandstation, der var i drift fra 1909-39. Placeringen er ideel i Hellerup, tæt på København, skoler og andre interessante oplevelser dækkende samme målgruppe (eksempelvis Eksperimentarium), og nær offentlig transport. 

1

Museet omfatter den originale brandstation fra 1909 på godt 500 kvm beliggende på Hellerupvej 5B i Hellerup. Hertil kommer Jægersborg Sprøjtehus fra 1750 samt Charlottenlund Slots Sprøjtehus fra 1882.

Museet råder over 11 originale køretøjer, herunder hovedparten af de køretøjer der stod i remiserne da brandstationen var operativ. Derudover har vi den ældste danskbyggede brandbil fra 1919, samt i alt ca. 1.600 registrerede effekter. Hertil kommer Gentofte Brandvæsens omfattende arkiv om bl.a. slukning af brande i gennem hele Gentofte Brandvæsens eksistens fra 1902 til 2009.


.